Lucie Benešová (Hedvika Taušová) - seriál Vinaři

Lucie Benešová (Hedvika Taušová) - Vinaři

Lucie Benešová (Hedvika Taušová)

Datum narození: 18.8.1974
Znamení: lev

Charakteritika postavy Hedviky Taušové ve Vinařích 2: Kdyby Franta Vlček neměl svoji pravou ruku Hedviku, mohl by své vinařství dávno pověsit na hřebík. Tahle zlatá žena se mu totiž stará o veškeré účetnictví, propagaci a navíc je za něho ochotná žehlit spoustu průšvihů. Toliko k Heduš v práci. Doma je ovšem toto blonďaté tornádo výrazně nekompromisnější. I když má za manžela policistu, Patrik si doma ani neškrtne a navíc musí jít s miminkem na mateřskou dovolenou. Přece nebude s malou Páťou doma hlava rodiny!

Charakteritika postavy Hedviky Taušové ve Vinařích 1: Všichni Křetičáci jsou hovada a nejvíc ten její policajt, je totiž manželka Patrika Tauše. Ale kdyby mu neměla za co nadávat, nebavilo by ji to.

Lucie Benešová je česká herečka. Poprvé před kamerou stála v roce 1985 ve filmu Zastihla mě noc. V roce 2007 si zahrála ve filmu Bobule Tomáše Bařiny. Ovšem asi nejvíce popularity získala za své role v seriálech Ordinace v růžové zahradě a Horákovi. Před časem moderovala pořad na TV Nova PRÁSK! Svůj hlas často propůjčuje také v dabingu.

Lucie je nyní provdaná za herce Tomáše Matonohu, se kterým vychovává syna Štěpána a osvojenou dceru Sáru. Z prvního manželství s hercem Filipem Blažkem má syna Luciána.

Filmografie

  • 2014 - Vinaři
  • 2012 - Gympl s (r)učením omezeným
  • 2012 - Polski film
  • 2012 - Život je ples
  • 2010 - Alma
  • 2009 - Partie šachu
  • 2008 - Bobule
  • 2008 - Kriminálka Anděl
  • 2008 - Ošklivka Katka
  • 2007 - Láska In Memoriam
  • 2007 - Trapasy
  • 2006 - Horákovi
  • 2006 - Ro(c)k podvraťáků
  • 2006 - Schröderův báječný svět
  • ...