Jitka Čvančarová (Jana Hamplová) - seriál Vinaři

Jitka Čvančarová (Jana Hamplová) - Vinaři

Jitka Čvančarová (Jana Hamplová)

Datum narození: 16.4.1952
Znamení: beran

Charakteritika postavy Jany Hamplové: Jana Hamplová bývala v mládí rockerka, tvrdá hudba byla její život. Vdávala se po koncertě Arakainu, oddávající byli jejich basák a za svědky měla bedňáky. Jenže tohle už je plno let zpátky. Její manžel námořník hned po svatbě zmizel z přístavu a ji nechal ve Strdíně. Na památku zbyla Janě jen dcera Klára. Hamplová nicméně tenhle vztah ráda připomíná názvem své hospody U Námořníka. Vyhrožuje, že se její muž vrátí, aby odpálkovala všechny své strdínské nápadníky, který věru není málo.

Jitka Čvančarová je česká herečka. Je vdaná, má dvě děti, Jakuba a Terezu Nekudovou, která působí jako herečka a zpěvačka.

Po absolutoriu Základní školy J. Seiferta a Střední stavební školy v Mělníku, vystudovala muzikálové herectví na brněnské Janáčkově akademii múzických umění, kde získala titul MgA. V letech 2000–2008 byla ve stálém angažmá v Městském divadle v Brně. Nyní je na volné noze a hostuje v několika pražských a brněnských divadelních scénách. Od roku 2004 moderovala v Televizi Prima pořad Autosalon. V roce 2010 soutěžila ve čtvrté řadě taneční show veřejnoprávního programu ČT1 StarDance ...když hvězdy tančí. Kompletní životopis herečky Jitky Čvančarové.

Filmografie

  • 2015 - Decibely lásky
  • 2015 - Doktor Martin
  • 2015 - Flowers
  • 2015 - Místo zločinu Plzeň
  • 2015 - Přístav
  • 2015 - Vinaři
  • 2014 - Až po uši
  • 2014 - Dědictví aneb Kurva se neříká
  • 2014 - Hodinový manžel
  • 2014 - Tři bratři
  • 2014 - Život a doba soudce A. K.
  • 2013 - Nevinné lži
  • 2013 - Sněžný drak
  • 2012 - Probudím se včera
  • 2012 - Sejít z cesty
  • 2011 - Muži v naději
  • ...

Rozhovor s Jitkou Čvančarovou o její roli v seriálu Vinaři

Vaše postava je v této sérii nová, koho hrajete?
Moje postava je hospodská Hamplová a je to ženská, která žije sama bez muže se svou téměř dospělou dcerou. Je to taková nedosažitelná femme fatale vesnice – má nespočet nápadníků, které od sebe celkem humorně „odpálkovává“, a čím víc jsou u ní muži neúspěšní a ona je pro ně nedosažitelnější, tím víc je samozřejmě i žádoucí.

Nikdo u ní nebude mít úspěch?
Ona se stane taková zvláštní věc, a to, že vznikne jakési pouto mezi ní a novým farářem – a nejde o nic nevkusného nebo přehnaného, snažíme se oba s Pavlem Liškou, který hraje faráře, tuto věc podat tak, abychom nikoho nepobouřili, vkusně a lidsky. Myslím, že to bude milé, s Pavlem to ostatně ani jinak nejde!

Jaká vlastnost je vám na vaší postavě blízká?
Možná způsob, kterým od sebe „odpálkovává“ muže; má to v sobě humor a takovou přitažlivou přímočarost.