Zdeněk Junák (Olin Vlček) - seriál Vinaři

Zdeněk Junák (Olin Vlček) - Vinaři

Zdeněk Junák (Olin Vlček)

Datum narození: 6.12.1951
Znamení: střelec

Charakteritika postavy Olina Vlčka: Starosta Křetic. Byl starostou Křetic za komunistů, je starostou Křetic za demokratů a jednou snad, jak doufá, bude starostou Křetic za dalších komunistů. Ale je fajn.

Zdeněk Junák je český herec. Televizním divákům je patrně nejvíce znám coby brněnský četník Ambrož z televizního seriálu Četnické humoresky, nebo jako hlas tváře teleshoppingu Horsta Fuchse.

Jeho první místem po studiu se stalo tehdejší Divadlo pracujících v Gottwaldově, kde hrál v sezóně 1974-1975. V září 1975 se stal členem činohry Státního divadle v Brně, kde hrál až do roku 1992. Od roku 1992 působí jako člen Městského divadla v Brně.

Filmografie

  • 2014 - Vinaři
  • 2014 - Stopy života - Bílý střelec
  • 2014 - Stopy života - O život
  • 2012 - Problémy
  • 2011 - Okno do hřbitova
  • 2011 - Škola základ života
  • 2011 - Westernstory
  • 2008 - Kriminálka Anděl
  • 2008 - Smrt Pavla I.
  • 2007 - Český Honza
  • 2005 - Ordinace v růžové zahradě
  • 2004 - Černí baroni
  • 2004 - Koločava
  • 2002 - O princezně se zlatým lukem
  • ...