Laďka Něrgešová (Jaruna Bartáková) - seriál Vinaři

Laďka Něrgešová (Jaruna Bartáková) - Vinaři

Laďka Něrgešová (Jaruna Bartáková)

Datum narození: 2.2.1976
Znamení: vodnář

Charakteritika postavy Jaruny Bartákové: Z čeho jim nic nekápne, tím se Zdeněk a Jaruna Bartákovi naprosto nezabývají. Jejich největším hrdinou je Dalibor Vrána z Vrchní, prchni! U tohoto filmu tráví večery a dojímají se nad Vránovou důmyslnou metodou, jak z lidí vymámit peníze. Sami se snaží o něco podobného, leč bohužel ve svém „podnikání“ nemají zrovna velký úspěch. Ale jak říká Jaruna, jednou to přijde!

Laďka Něrgešová je česká herečka a moderátorka. Po vystudování pražského gymnázia absolvovala soukromou Vyšší odbornou školu herectví v Praze. Jejími zdejšími lektory herectví byli Oldřich Vízner, Veronika Žilková či Lucie Trmíková.

Již během studií natáčela se studenty Filmové a televizní fakulty Akademie múzických umění (FAMU) filmy. Současně též dabovala a absolvovala praxi v Krátkém filmu Praha. Následně se stala členkou jihlavského Horáckého divadla, kde vystoupila ve hrách například Idiot od Fjodora Michajloviče Dostojevského či v opeře Lazebník sevillský od Gioacchina Rossiniho. Působila též v privátním Hitrádiu Vysočina.

Filmografie

  • 2014 - Případy 1. oddělení
  • 2014 - Svatby v Benátkách
  • 2011 - Aféry
  • 2008 - Deskový statek
  • 2007 - Velmi křehké vztahy
  • 2005 - Bazén
  • 2004 - Redakce
  • 2004 - Rodinná pouta
  • 2004 - Román pro ženy
  • 1998 - Minulost
  • 1997 - Pohřbívání nemluvňat
  • ...

Rozhovor s Laďkou Něrgešovou o její roli v seriálu Vinaři 2

Vaše postava je velmi svérázná ženská, jak byste ji popsala?
Jaruna Bartáková – a ona je taková… Hodně na peníze, je praktická, shánčlivá – a hlavně na úkor ostatních!

Baví vás hrát takovou postavu?
Rozhodně baví a je to určitě lepší než hrát hodnou nudnou princeznu. Jakmile má postava jakoukoliv charakterovou vadu nebo je pro ni příznačná nějaká věc, tak se hraje dobře. U Bartákové je spousta prostoru ukázat její náturu, rozehrát to, a já už se moc „těším“ na ohlasy, kdy budou lidé říkat, že Bartákovou vlastně vůbec nehraju, protože to jsem já!