Leoš Noha (Starosta Chrudoš) - seriál Vinaři

Leoš Noha (Starosta Chrudoš) - Vinaři

Leoš Noha (Starosta Chrudoš)

Datum narození: 4.5.1968
Znamení: býk

Charakteritika postavy starosty Chrudoše: Chrudoš je starostou Strdína už pěkných pár let. S nikým nechce mít žádný problém, vše je schopný vyřešit, zejména když se tu a tam pošle dobře míněná částka peněz. Chrudoš si rozhodně neklade malé cíle, svou budoucnost vidí ne v malé vísce, ale až v legendárním Liťáku. Kariéře úspěšného politika, o niž je přesvědčen, ovšem nemíní obětovat svého největšího koníčka, kterým je pití piva. Tenhle náhled na svět po něm přesně podědil i jeho syn Jožin. U něj má ale obavy, aby pokračoval v rodinné tradici a dokázal každoročně zvítězit v závodech traktorů. Protože z toho se přece nestřílí!

Leoš Noha je český herec. Vyučil se mechanikem elektronických zařízení, ale tyto znalosti nijak nevyužil a roku 1992 začal působit v Činoherním klubu v Ústí nad Labem, a sice jako osvětlovač.

Chvíli potom začal hrát i drobné role. Od roku 2005 je v Divadle Na zábradlí ve stálém angažmá.

Filmografie

  • 2015 - Vinaři 2
  • 2015 - Celebrity s.r.o.
  • 2015 - Nenasytná Tiffany
  • 2015 - Pizza Boy
  • 2014 - Clona
  • 2014 - Intimity
  • 2014 - Kdyby byly ryby
  • 2014 - Život a doba soudce A. K.
  • 2013 - Jako nikdy
  • 2013 - Nevinné lži
  • 2012 - DonT Stop
  • 2012 - Helena
  • 2012 - Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka
  • 2011 - Alois Nebel
  • 2011 - Čapkovy kapsy
  • 2011 - Vendeta
  • ...

Rozhovor s Leošem Nohou o jeho roli v seriálu Vinaři 2

Vaše postava je ve Vinařích nová, můžete jí představit?
Moje postava se jmenuje Chrudoš a je to starosta obce Strdín, kam z Moravy přesídlí farář Tomica.

Na starostu máte zajímavý image, jaký je Chrudoš?
Chrudoš je opravdu jako starosta na malé vesnici celkem dost zvláštní, protože má dlouhé vlasy a nosí rastafariánskou čepici, což by mohlo evokovat, že by mohl užívat lehké drogy. Ale shodli jsme se na tom, že „už ne“, ale dříve „asi ano“.

Přibližte ho prosím ještě…
On sem tam něco projede a má věci tak trochu na háku. Někdy jako starosta udělá něco dobrého, jindy zase něco horšího. Moje postava není ani pozitivní, ani negativní. Je komická, i když mám sem tam i vážnější polohy, asi abych se neutopil v humoru. Ale je to komický seriál a i starosta Chrudoš bude zdrojem specifického humoru.

Má Chrudoš nějakou typickou vlastnost? Oblíbené úsloví například?
To úplně ne, ale sem tam má slovník jako fotbalista po zápase.